US Army Tests Advanced Robotics in Middle East

JAV kariuomenė pradėjo žemės testavimus su pažangiu robotizuotu transporto priemone Artimuosiuose Rytuose. Naujai paskelbtose vizualizacijose, kurias pateikė Gynybos vizualinės informacijos platinimo tarnyba, matome „Ghost Robotics Vision 60”, keturkoją bepilotę žemės transporto priemonę (Q-UGV), veikiančią Saudo Arabijos Raudonųjų smėlių integruotame eksperimentiniame centre.

Ši robotas, aprūpintas pažangiomis technologijomis, turi šautuvą, panašų į AR-15/M16 dizainą, sumontuotą ant sukamojo platformos, leidžiančio efektyviai taikyti į taikinius. JAV Centrinės komandos atstovas pranešė, kad Q-UGV sėkmingai bendradarbiavo su keliais stacionariais taikiniais testavimo etape, tačiau neatskleidė konkrečių rezultatų apie jo našumą.

Ši pažangi bepilotė transporto priemonė buvo anksčiau išryškinta Operacijos „Hard Kill” metu, kur ji demonstravo dirbtinio intelekto pagerintas galimybes. Augantys saugumo iššūkiai regione atrodo, kad tai padarė ją svarbiu regionu vertinant naujas JAV gynybos technologijas.

Taip pat atstovas nurodė, kad be Q-UGV, neseniai Saudo Arabijoje buvo įvertinta daugybė kovinių dronų sistemų. Tai apima Stryker platformos lazerių ginklo prototipų diegimą, siekiant įvertinti jų efektyvumą realiomis sąlygomis. JAV kariuomenė taip pat išryškino savo „Dronebuster” sistemą neseniai vykusiuose kariniai pratybose, kartu su Oro pajėgų pristatytu bepilotiniu taktiniu ilgalaikiu žvalgybos lėktuvu (ULTRA), skirtu strateginėms misijoms JAE.

Tyrinėjant robotikos ir gynybos technologijų ateitį

Kadangi JAV kariuomenė pradeda novatoriškus testus su robotinėmis sistemomis, tokiomis kaip „Ghost Robotics Vision 60” Artimuosiuose Rytuose, yra vertingos pamokos, patarimai ir įdomūs faktai, kuriuos verta apsvarstyti, susijusius su robotų technologijomis ir jų taikymu. Štai keletas įžvalgų, patarimų ir gyvenimo gudrybių, susijusių su šiuo jaudinančiu vystymusi:

1. Suprasti robotizuotas transporto priemones:
Robotinės žemės transporto priemonės, tokios kaip Vision 60, naudoja pažangius jutiklius ir dirbtinį intelektą, kad galėtų naršyti sudėtingoje aplinkoje ir atlikti užduotis be žmogaus įsikišimo. Susipažinimas su šių technologijų veikimu gali padidinti jūsų įvertinimą jų poveikiui gynybos ir kitose srityse.

2. Dirbtinio intelekto vaidmuo:
Dirbtinis intelektas vaidina svarbų vaidmenį didinant bepilotų transporto priemonių galimybes. Simuliuojant žmogaus sprendimų priėmimo procesus, AI gali žymiai pagerinti robotinių sistemų reakciją ir efektyvumą. Apsvarstykite galimybę pasidomėti internetiniais kursais ar pamokėlėmis apie AI, nes šios technologijos supratimas gali atverti naujas galimybes.

3. Saugos taikymai už kariuomenės ribų:
Nors dabartinis dėmesys gali būti skiriamas gynybai, daug kariuomenės sukurtų technologijų randa pritaikymą civilių sektoriuose. Pavyzdžiui, dronų technologijos vis labiau naudojamos žemės ūkyje, pristatymo paslaugose ir stebėjime. Sekite šias taikymo sritis, nes jos gali sukurti įdomias karjeros galimybes.

4. Saugumas ir etika robotikoje:
Augant robotikos technologijoms, diskusijos apie saugumą, etiką ir reguliavimą tampa vis svarbesnės. Įsitraukite į diskusijas apie robotų etinius padarinius karo ir teisėsaugos srityse, svarstydami, kaip visuomenė gali atsakingai valdyti šią technologiją.

5. Stebėti naujoves:
Robotikos ir gynybos technologijų sritis greitai tobulėja. Reguliarus aktualių naujienų stebėjimas per karinį gynybos svetaines arba technologijų tinklaraščius gali padėti jums būti informuotu apie naujausius pasiekimus ir naujoves. Apsvarstykite galimybę užsiprenumeruoti patikimus gynybos naujienų kanalus arba sekti technologijų tinklaraščius, kad išliktumėte informuoti.

Įdomus faktas:
Ar žinojote, kad bepilotės žemės transporto priemonių (UGV) naudojimas karo operacijose gali sumažinti riziką žmonių gyvybėms? Pasitelkdamos robotus žvalgybai arba engagementui pavojingose aplinkose, karinės operacijos gali užtikrinti darbuotojų saugumą vykdant misijas.

Gyvenimo gudrybė:
Jei jus domina technologijų sritis, įtakota robotikos, apsvarstykite galimybę pagerinti savo gebėjimus programavime ir mechanikoje. Daugelyje miesto kolegijų ir internetinių platformų siūlomi kursai, kurie gali paruošti jus karjerai technologijų ir robotikos srityse.

6. Padidinkite savo produktyvumą su technologijomis:
Kaip JAV kariuomenė pasinaudoja technologijomis, kad padidintų efektyvumą ir saugumą, taip ir jūs galite taikyti panašias principus kasdieniniame gyvenime. Tyrinėkite automatizavimo įrankius namų ruošos darbams, naudokite programas darbų srautui optimizuoti arba investuokite į išmaniuosius prietaisus, kad sukurtumėte efektyvesnę gyvenamąją erdvę.

Supratę ir susipažinę su robotikos ir gynybos pažanga, galite ne tik numatyti būsimas technologijų tendencijas, bet ir rasti būdų, kaip integruoti šias įžvalgas ir įgūdžius į savo gyvenimą jau šiandien. Daugiau informacijos apie besikeičiančią gynybos technologijų panoramą rasite Defense.gov.

Web Story

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *