U igri koja menja pravila, Apple Music je lansirao inovativnu funkciju koja revolucionira način na koji muzičari komuniciraju sa svojim fanovima i promovišu koncerte. Ovaj napredni alat omogućava umetnicima da kreiraju dinamične Playliste Set List, koristeći direktno svoj postojeći muzički katalog za izradu nove forme oglašavanja koncerata.

Tajno oružje za umetnike

Ova nova sposobnost omogućava muzičarima neviđenu kreativnu slobodu omogućavajući im da dizajniraju ekskluzivne playliste sa prilagođenim umetničkim delima zasnovanim na njihovim poznatim kolekcijama slika. Ove playliste nude ne samo estetski privlačnost, već značajno šire domet promocija. Ove playliste se mogu lako deliti na glavnim platformama, uključujući Apple Music, Shazam i razne društvene mreže, čineći tradicionalne statične oglase za koncerte stvarima prošlosti.

Kreiranje bujice i iščekivanja

Muzičari sada imaju mogućnost da personalizuju playliste za svaki poseban koncert, pružajući fanovima uvid u predstojeće nastupe. Ovaj strateški pristup stvara iščekivanje i omogućava umetnicima da angažuju publiku mnogo pre nego što stanu na pozornicu. Moć da kontrolišu kada će njihove playliste biti objavljene pruža umetnicima taktičku prednost u maksimizaciji uzbuđenja pre koncerta.

Zapaženo je da je već distribuirano više od 450 set lista od vrhunskih umetnika kao što su Taylor Swift, Beyoncé i Post Malone, naglašavajući efikasnost ovog inovativnog alata u poboljšanju interakcije između umetnika i fanova.

Navigacija novim izazovima

Kako ova funkcija dobija na popularnosti, otvara nove rasprave o izazovima sa kojima se nezavisni muzičari mogu suočiti, posebno oko vidljivosti i zaštite podataka. Dok ova inicijativa predvodi napredak u digitalnoj muzici, industrija mora pažljivo razmotriti ove izazove dok prihvata ovu obećavajuću stazu za promociju live muzike. Budućnost promocije koncerata se prepisuje, jedna playlista po jedna.

Izvor: Otkriće skrivenog potencijala muzike: Novi alat revolucionira promociju koncerata

Web Story

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *