Revolutionizing Factory Maintenance with Robotics

U fabrici Nestlé Purina Petcare na Kritu, pionirski dodatak menja protokole održavanja fabrike. Nedavno je fabrika dočekala naprednog robota poznatog kao „Spot,“ koji je razvila Boston Dynamics. Ovaj inovativni robot sada obavlja patrolu u proizvodnom području, a menadžment ohrabruje zaposlene da budu svesni njegovog kretanja kroz objekat.

Menadžer fabrike Dan Neil izrazio je entuzijazam zbog potencijala robota da unapredi radnu atmosferu. Napomenuo je da je uobičajeno da kompanije koje koriste sličnu tehnologiju dodeljuju igriv naziv svojim robotima, pozivajući članove tima da učestvuju u takmičenju za imenovanje. Ova inicijativa ima za cilj da podstakne osećaj zajedništva među osobljem dok se angažuju s ovom novom tehnologijom.

Spot nije običan robot. Ima najsavremeniju opremu sposobnu da obavlja prediktivne zadatke održavanja vršeći provere sistema i inspekcije bezbednosti kroz fabriku. Ovaj tehnološki napredak odražava opredeljenje kompanije za integraciju automatizacije u njene operacije.

Opremljen termalnim snimanjem, detekcijom gasa i tehnologijom monitoringa, Spot osigurava sveobuhvatnu procenu bezbednosnih protokola. Tokom svojih rutinskih inspekcija, pažljivo skenira različite delove fabrike, značajno doprinosi ukupnoj operativnoj efikasnosti i standardima bezbednosti. Uvođenje Spota naglašava sve veću zavisnost industrije od robotike, prikazujući moderan pristup održavanju u proizvodnji.

Povećanje produktivnosti i bezbednosti: Saveti i trikovi inspirisani naprednom robotikom

U eri kada tehnologija neprekidno menja naše radne okruženje, integracija robotike u industrijska okruženja, kao što je nedavna dodatak „Spot“ u fabrici Nestlé Purina Petcare na Kritu, pruža jedinstvene prilike za povećanje produktivnosti i bezbednosti. Evo nekoliko saveta, trikova i zanimljivih činjenica koje vam mogu pomoći da optimizujete svoja radna okruženja, bilo u fabrikama ili individualnim radnim prostorima.

1. Prihvatite alate automatizacije
Baš kao što Spot pomaže u prediktivnom održavanju, razmislite o uvođenju alata automatizacije u vaše svakodnevne zadatke. Postoje brojna softverska rešenja dostupna koja mogu automatizovati ponavljajuće zadatke, omogućavajući vam da se fokusirate na strateški rad. Alati za upravljanje zadacima i automatski odgovori na e-poštu mogu vam uštedeti značajnu količinu vremena.

2. Negujte saradničku radnu kulturu
Uzimajući inspiraciju iz inicijative fabrike Nestlé Purina da uključi zaposlene u imenovanje svojih robota, stvorite saradničku atmosferu u vašem radnom mestu. Ohrabrite aktivnosti timskog rada i otvorene diskusije o integraciji tehnologije. To ne samo da poboljšava moral, već i podstiče inovacije, jer se zaposleni osećaju povezani s alatima koje koriste.

3. Dajte prioritet bezbednosnim inspekcijama
Spotova upotreba napredne tehnologije za inspekciju bezbednosti služi kao podsetnik na važnost redovnih bezbednosnih protokola. Uvedite rutinske provere i trening sesije za vaš tim kako biste osigurali da svi razumeju procedure bezbednosti, što može sprečiti nesreće i poboljšati ukupnu bezbednost na radnom mestu.

4. Iskoristite analitiku podataka
Roboti poput Spota prikupljaju ogromne količine podataka o operativnoj efikasnosti. Slično tome, možete iskoristiti alate analitike podataka kako biste pratili svoje metričke performanse. Analizirajući ove podatke, možete identifikovati uska grla, poboljšati procese i donositi informisane odluke za unapređenje produktivnosti.

5. Uložite u kontinuirano obrazovanje
Kako se robotika i tehnologija razvijaju, tako i vaša veština treba da raste. Učestvujte u radionicama i programima obuke relevantnim za vašu industriju. Održavanje informacija o najnovijim tehnološkim trendovima ne samo da će povećati vašu efikasnost, već će vas učiniti dragocenom imovinom za vašu organizaciju.

6. Budite informisani o tehnološkim inovacijama
Pejzaž robotike i veštačke inteligencije se brzo menja. Redovno se informišite o novim dostignućima prateći tehnološke vesti i resurse. Biti informisan pomoći će vam da razumete kako ova dostignuća mogu potencijalno uticati na i poboljšati vaše radno mesto.

7. Stvorite fleksibilno radno okruženje
Fleksibilnost koju nudi robotska automatizacija omogućava preduzećima da se brzo prilagode promenljivim uslovima. Za individualne radne prostore, razmislite o dizajnu koji podržava kako saradnju tako i fokusirane radne aktivnosti, čime se povećava ukupna produktivnost.

Zanimljiva činjenica: Da li ste znali da su primene robotike u proizvodnji povezane sa značajnim smanjenjem povreda na radnom mestu? Preuzimajući opasne zadatke, roboti ne samo da štite zaposlene, već i povećavaju nivo produktivnosti.

Za dodatne uvide i strategije o povećanju produktivnosti i bezbednosti na radnom mestu uz korišćenje inovativne tehnologije, posetite Nestlé.

Prihvatite promene koje donosi robotika i automatizacija i transformišite svoje radno okruženje u produktivniji i sigurniji prostor!

Web Story

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *