Innovative Trials of Armed Robotic Canines by U.S. Military

Viimased arengud rõhutavad USA armee katsetusi keerukate robotiliste süsteemidega, eriti neljal jalal liikuvate kaugjuhtimisega maaveokitega (Q-UGV) Saudi Araabias Red Sands integreeritud katsetuskeskuses. Need robotüksused on mudeliks Ghost Robotics’ Vision 60, mis on varustatud erinevate lahingustsenaariumide käsitlemiseks, võimalikult kasutades AR-15 või M16 vintpüssi.

Katsetuste käigus sihtisid need robotlikud koerad staatilisi eesmärke, kuigi põhjalikud aruanded nende harjutuste tulemuste kohta pole veel avaldatud. See algatus on osa laiemast ettevõtmisest tugevdada sõjaväefunktsioone, eriti droonide vastases võitluses. Sarnaseid robotisüsteeme demonstreeriti hiljutisel harjutusel New Yorgis Fort Drumis, mida juhtis armee 10. mäetõhdu divisjon koos arenduskeskuse ja relvasüsteemidega.

Need Vision 60 Q-UGV-d on konstrueeritud navigeerima ettearvamatutes keskkondades tänu ainulaadsele juhtimissüsteemile, mis jäljendab looma sarnast liikumist. See omadus on võtmetähtsusega operatiivsete efektiivsuse säilitamisel keerulistes maastikes, kus sensorite tulemuslikkus võib nõrgeneda. Robotitel on ka arenenud droonivastased omadused; nad kasutavad termilisi ja infrapuna võimeid õhust tulevate ohtude jälgimiseks.

Relvasüsteemide juhtimine toimub tõenäoliselt kasutajasõbralike tahvelarvutitaoliste seadmete kaudu, võimaldades operaatoritel teostada täpseid manöövreid. Samal ajal uurib Marine Forces Special Operations Command (MARSOC) relvastatud variante Vision 60-st, näidates sõjaliste strateegiate olulist muutust robotite abiga toimuvasse sõjapidamisse, et kohtuda uute õhust väljakutsetega.

Robotika sõjapidamises: nõuanded, elulised nipid ja huvitavad faktid

Eriarvates keerukate robotite integreerimine sõjaväe rakendustesse avab hulga tagajärgi ja võimalusi, mis ulatuvad kaugemale lahinguväljalt. Siin jagame mõningaid väärtuslikke nõuandeid, elulisi nippe ja huvitavaid fakte, mis on seotud sõjaväe robotikaga, pakkudes teadmisi sellest, kuidas need tehnoloogiad võivad meie elu mõjutada nii otseselt kui ka kaudselt.

1. Robotitehnoloogiate jälgimine

Kuna robotika areneb kiiresti, on oluline olla kursis. Jälgige usaldusväärseid allikaid ja tehnolooge ajakirju, mis spetsialiseeruvad sõjalistele edusammudele, nagu Defense.gov või Army Times. Need platvormid pakuvad teavet viimaste arengute ja robottehnoloogiate tagajärgede kohta.

2. Robotite kasulikkuse mõistmine

Robotid, nagu Vision 60 Q-UGV-d, suurendavad operatiivset efektiivsust. Nende funktsionaalsuse mõistmine aitab hinnata, kuidas sellised tehnoloogiad võivad peagi laieneda tsiviilisektoritesse: mõelge logistika, hädaabi ja katastroofide reageerimise tegevustele.

3. Juhtimissüsteemide tundmine

Robotiliste üksuste juhtimissüsteemid muutuvad üha kasutajasõbralikumaks. Tahvelarvuti sarnaste liidestega tutvumine võib olla kasulik ka teiste tehnoloogia rakenduste, sealhulgas droonide kasutamisel. Kaaluge robotika ja programmeerimisega seotud veebikursuste läbimist, mis täiustavad teie oskusi ja võivad inspireerida tulevast karjääri selles põnevas valdkonnas.

4. Osalemine robotikagruppides

Liituge veebigruppide või kohalike klubidega, mis keskenduvad robotikale ja tehnoloogiale. Ideede ja kogemuste jagamine koos teiste entusiastidega võib sütitada loovust ja viia koostööni. Veebisaidid nagu Robotics Online pakuvad väärtuslikke ressursse ja aitavad teil saada kokku mõttekaaslastega.

5. Tulevaste karjäärivõimaluste omaksvõtt

Kuna sõjaväe ja tsiviilsektorid üha enam integreerivad robotikat igapäevasesse tegevusse, on nõudlus oskustega spetsialistide järele inseneriteaduses, programmeerimises ja operatiivjuhtimises tõusmas. Uurige haridusteid STEM valdkondades, et valmistuda karjääriks, mida mõjutab robotika, alates tarkvara arendamisest kuni robotisüsteemi insenerini.

6. Robotika mõju turvalisusele

Selliste tehnoloogiate nagu termiline ja infrapuna jälgimine puhul on oluline mõista robootika tõttu tekkivaid jälgimise ja turvalisuse täiustusi. Teadmiste suurendamine privaatsusõigustest ja eetilistest tagajärgedest aitab teil navigeerida muutuvas turvalisuse maastikus oma igapäevaelus.

7. Robotika meelelahutuses

Huvitav on see, et robotika ei piirdu vaid sõjaväe kasutamisega. Ka meelelahutussektor omaks robotitehnoloogiaid, mis on ilmsed videomängudes ja filmides, kus on esindatud arenenud tehisintellekt ja robotika. Jälgige mänge, mis kasutavad reaalse elu robotika põhimõtteid – need võivad parandada teie mängukogemust ja arusaama tehnoloogiast.

8. Tulevaste innovaatoreid inspireerimine

Noorte mõtete julgustamine robotika maailma uurima võib viia murranguliste uuendusteni. Kaaluge kodeerimise ja robotika komplektide tutvustamist noorematele põlvkondadele, innustades neid kriitiliselt ja loovalt mõtlema tehnoloogia ja selle rakenduste üle tulevikus.

Huvitav fakt: Robotiliste süsteemide, nagu Ghost Robotics’ Vision 60 areng, peegeldab olulist muutust sõjalistes tehnoloogiates – robotid on loodud töötama erinevates maastikes, pakkudes võimeid, milles inimsojal pole lihtsasti saavutada.

Keerukate robotiliste süsteemide integreerimine sõjalistesse strateegiatesse mitte ainult ei muuda sõjapidamist, vaid tähistab sammu automatiseerituma tuleviku suunas. Olles informeeritud, osaledes kogukondades ja mõistes nende tehnoloogiate laiemat mõju, saate tõhusalt navigeerida selles muutuvas maastikus.

Rohkem teadmisi sõjaväetehnoloogia ja seotud arengute kohta leiate aadressilt Military.com.

Web Story

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga