US Army Tests Advanced Robotics in Middle East

U značajnom potezu, američka vojska započela je terenska ispitivanja sofisticiranog robotskog vozila na Bliskom Istoku. Nedavne vizualizacije koje je objavila Usluga za distribuciju vizualnih informacija Ministarstva obrane prikazuju Ghost Robotics Vision 60, četveronžno bespilotno terensko vozilo (Q-UGV), koje djeluje u Integriranom eksperimentalnom centru Crvenih pijesaka u Saudijskoj Arabiji.

Opremljen najmodernijom tehnologijom, ovaj robot ima pušku koja nalikuje AR-15/M16 dizajnu, montiranu na kupolu koja mu omogućuje učinkovito angažiranje ciljeva. Predstavnik američkog Središnjeg zapovjedništva izvijestio je da je Q-UGV uspješno interagirao s više stacionarnih ciljeva tijekom faze testiranja, ali nije otkrio specifične rezultate vezane za njegovu izvedbu.

Ovo napredno bespilotno vozilo prethodno je istaknuto tijekom operacije Hard Kill, gdje je demonstriralo sposobnosti pojačane umjetnom inteligencijom. Povećani sigurnosni izazovi u regiji očigledno su ga smjestili kao ključnu područje za evaluaciju novih obrambenih tehnologija iz SAD-a.

Osim toga, glasnogovornik je naglasio da su osim Q-UGV-a, nedavno evaluirani i mnogi sustavi protiv dronova u Saudijskoj Arabiji. To uključuje raspoređivanje prototipova laserom opremljenih Stryker vozila s ciljem procjene njihove učinkovitosti u stvarnim scenarijima. Američka vojska također je istaknula svoj sustav “Dronebuster” tijekom nedavnih vojnim vježbi, uz predstavljanje Zračne snage njenog Unmanned Long-Endurance Tactical Reconnaissance Aircraft (ULTRA) za strateške misije u UAE-u.

Istraživanje budućnosti robotike i obrambene tehnologije

Dok se američka vojska upušta u pionirska ispitivanja s robotskim sustavima poput Ghost Robotics Vision 60 na Bliskom Istoku, postoje vrijedne lekcije, savjeti i zanimljive činjenice koje treba razmotriti u vezi s robotskom tehnologijom i njezinim primjenama. Evo nekoliko uvida, savjeta i životnih hakova povezanih s ovim uzbudljivim razvojem:

1. Razumijevanje robotskih vozila:
Robotska terenska vozila poput Vision 60 koriste napredne senzore i umjetnu inteligenciju za navigaciju kroz složene terene i obavljanje zadataka bez ljudske intervencije. Upoznavanje s tim kako ove tehnologije funkcioniraju može poboljšati vašu sposobnost vrednovanja njihovog utjecaja na obranu i druge sektore.

2. Uloga umjetne inteligencije:
Umjetna inteligencija igra ključnu ulogu u povećanju sposobnosti bespilotnih vozila. Simulacijom ljudskog prosudnog i odlučivanja, AI može značajno poboljšati reakcije i učinkovitost robotskih sustava. Razmislite o istraživanju online tečajeva ili tutorijala o AI, jer razumijevanje ove tehnologije može otvoriti nove prilike.

3. Sigurnosne primjene izvan vojske:
Iako je trenutni fokus možda na obrani, mnoge tehnologije razvijene za vojne primjene pronalaze upotrebu u civilnim sektorima. Na primjer, tehnologije dronova sve se više koriste u poljoprivredi, uslugama dostave i nadzoru. Budite informirani o tim primjenama jer mogu stvoriti zanimljive karijerne prilike.

4. Sigurnost i etika u robotici:
Kako tehnologija robotike napreduje, diskusije o sigurnosti, etici i regulacijama postaju sve važnije. Sudjelujte u raspravama o etičkim implikacijama robota u ratu i policiji, uzimajući u obzir kako društvo može odgovorno upravljati ovom tehnologijom.

5. Praćenje razvoja:
Područje robotike i obrambene tehnologije brzo se razvija. Redovito praćenje relevantnih vijesti kroz vojne obrambene stranice ili tehnološke blogove može vas informirati o najnovijim napretcima i inovacijama. Razmotrite pretplatu na ugledne obrambene vijesti ili praćenje tehnoloških blogova kako biste ostali ažurirani.

Zanimljiva činjenica:
Jeste li znali da upotreba bespilotnih terenskih vozila (UGV) u vojnim operacijama može smanjiti rizik za ljudski život? Raspoređivanjem robota za izviđanje ili angažiranje u opasnim okruženjima, vojnika mogu zaštititi dok učinkovito obavljaju misije.

Životni hak:
Ako vas zanima ulazak u tehničko područje pod utjecajem robotike, razmislite o poboljšanju svojih vještina s programiranjem i mehanikom. Mnogi lokalni koledži i online platforme nude tečajeve koji vas mogu pripremiti za karijere u tehnologiji i robotici.

6. Povećanje produktivnosti pomoću tehnologije:
Baš kao što američka vojska koristi tehnologiju za povećanje učinkovitosti i sigurnosti, možete primijeniti slične principe u svom svakodnevnom životu. Istražite alate za automatizaciju dosadnih zadataka, koristite aplikacije za pojednostavljenje svog radnog toka ili uložite u pametne uređaje kako biste stvorili učinkovitiji životni prostor.

Razumijevanjem i angažiranjem s napretcima u robotici i obrani, ne samo da možete očekivati buduće trendove u tehnologiji, već također možete pronaći načine kako u svoj život uključiti neke od ovih uvida i vještina danas. Za više informacija o evoluciji obrambenih tehnologija, posjetite Defense.gov.

Web Story

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)